Начин на приготвяне
Охладеното бутер тесто се разстила върху кухненския плот или маса. Отгоре равномерно се разпределя натрошено краве сирене.
Бутер листът се прегъва на две и с точилка се минава леко през кората него, така че сиренето да потъне в тестото.
Жълтъкът на едно яйце се разбива заедно с една супена лъжица прясно мляко и с него се намазва целият лист. Накрая, за завършек пухкавите соленки се поръсва сусам.
С помощта на остър нож (нож за пица или къдрав) се изрязват къси лентички.
Оформените соленки от бутер тесто се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и поставят в предварително загрята на 200 градуса фурна да се пекат.
Соленките от бутер тесто със сусам са готови за около 20 минути или когато се надуят и придобият розов загар.