Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Соленки от бутер тесто със сусам

Соленки от бутер тесто със сусам

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Соленки от бутер тесто със сусам
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
24/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10-15 бр.
"Пухкави соленки от бутер тесто, поръсени със сусам за допълнителен разкош"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 275 г
  • сирене - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охладеното бутер тесто се разстила върху кухненския плот или маса. Отгоре равномерно се разпределя натрошено краве сирене.

Бутер листът се прегъва на две и с точилка се минава леко през кората него, така че сиренето да потъне в тестото.

Жълтъкът на едно яйце се разбива заедно с една супена лъжица прясно мляко и с него се намазва целият лист. Накрая, за завършек пухкавите соленки се поръсва сусам.

С помощта на остър нож (нож за пица или къдрав) се изрязват къси лентички.

Оформените соленки от бутер тесто се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и поставят в предварително загрята на 200 градуса фурна да се пекат.

Соленките от бутер тесто със сусам са готови за около 20 минути или когато се надуят и придобият розов загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: