Начин на приготвяне
Водата се кипва със 30 мл от зехтина и малко сол. Излива се гореща при кускуса и се оставя да набъбне и поеме.
Настъргва се кората от един лимон и се смесва със ситно накълцаните скилидки чесън. Слагат се при сварения нахут и се разбърква.
В останалите 100 мл зехтин се разбъркват червеният пипер, кимиона, канелата, сокът от лимона, накълцаните ментови листа, нарязаният червен лук, стафидите и сол на вкус.
В купата при нахута се сипва набъбналият кускус и сместа с лука и подправките. Добавят се ядките - запечени или сурови, както ви харесва.
Всичко се обърква много добре и се доовкусява с още лимонов сок или сол според вкуса.
Мароканският кускус с нахут се сервира леко топъл или охладен и може да бъде поднесен като салата, предястие, гарнитура или дори основно ястие.
Разкошен ориенталски вкус!
Добър апетит с това чудно предястие с кускус!
Коментари