Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Марокански кускус с нахут

Марокански кускус с нахут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Марокански кускус с нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
23/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пренесете се в една по-различна култура с тази рецепта за марокански кускус с нахут"

Необходими Продукти

  • кускус - 250 г марокански
  • нахут - 1 кг. сварен или от консерва
  • лимони - 1 бр.
  • стафиди - 150 г
  • ядки - 100 - 150 г цели, микс
  • червен лук - 150 г
  • чесън - 3 скилидки
  • канела - 1 с.л. на прах
  • кимион - 1 с.л. на прах
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мента - 20 пресни листа
  • вода - 500 мл.
  • зехтин - 130 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва със 30 мл от зехтина и малко сол. Излива се гореща при кускуса и се оставя да набъбне и поеме.

Настъргва се кората от един лимон и се смесва със ситно накълцаните скилидки чесън. Слагат се при сварения нахут и се разбърква.

В останалите 100 мл зехтин се разбъркват червеният пипер, кимиона, канелата, сокът от лимона, накълцаните ментови листа, нарязаният червен лук, стафидите и сол на вкус.

В купата при нахута се сипва набъбналият кускус и сместа с лука и подправките. Добавят се ядките - запечени или сурови, както ви харесва.

Всичко се обърква много добре и се доовкусява с още лимонов сок или сол според вкуса.

Мароканският кускус с нахут се сервира леко топъл или охладен и може да бъде поднесен като салата, предястие, гарнитура или дори основно ястие.

Разкошен ориенталски вкус!

Добър апетит с това чудно предястие с кускус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

TanyaGyurova
TanyaGyurova
Канела, чесън, стафиди...звучи адски екзотично! Ще го пробвам непременно.:)
23.01.2021 22:08
1
1
Покажи всички подкоментари