Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешка кайма по марокански с кускус

Телешка кайма по марокански с кускус

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Телешка кайма по марокански с кускус
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Пикантно, ароматно и с изненадващ вкус, който ще ви завладее"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • кайма - телешка 250 г
  • кимион - смлян 1/2 ч.л.
  • канела - 1/3 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • бульон - зеленчуков 300 мл
  • за кускус
  • кускус - 180 г
  • лимонова кора - настъргана 2 с.л
  • мента - прясна 1 с.л накъсана на дребно
  • вода - 450 мл
  • шамфъстък - 2 с.л без черупки и леко запечен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган на умерена температура. Запържете нарязания предварително лук за около 5 мин. или докато омекне. Добавете каймата и подправките.

Пържете и натискайте с лъжица докато каймата стане на трохи около 8-10 мин. Добавете бульона. Оставете да заври и намалете температурата. Гответе на тих огън около 20 мин.

Сварете кускуса според указанията на производителя на опаковката. При готовност разрохкайте кускуса с вилица и разбъркайте с кората от лимон и ментата.

Овкусете със сол на вкус. Изсипете кускуса в голяма чиния, отгоре изсипете каймата на купчинка и посипете с нарязани на едри парчета шамфъстък.

Телешката кайма по марокански с кускус е готова.

С кускус препоръчваме да опитате и рецептите ни за салата с кускус или вкусен пилаф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: