Начин на приготвяне
Подправката рас ел ханут е готов микс, закупен от арабски магазин.
Нарежете агнешкото на хапки и го овкусете със сол.
Загрейте зехтина и 1 с.л. масло в тиган на умерена температура. Запържете агнешкото, като разбърквате периодично за около 15 мин.
Междувременно почистете и нарежете зеленчуците на малки парчета. Добавете ги към агнешкото и разбъркайте. Пържете около 10 мин или докато малко омекнат зеленчуците.
Добавете 2 ч.л. от подправката рас ел ханут и черен пипер, разбъркайте хубаво и прехвърлете ястието в гювеч или друг съд. Залейте с 250 мл зеленчуков бульон и печете във фурна на 160 градуса с капак за около 1 час.
След като изтече времето, махнете капака и печете още около 15 мин.
Междувременно направете кускус, като в малка касерола го залеете с 300 мл зеленчуков бульон и добавите другата 1 ч.л. от подправката рас ел ханут.
Варете на умерена температура до поемането на течността от кускуса. Периодично разбърквайте. При готовност (опитайте някое зрънце) добавете 1 с.л. масло и разбъркайте хубаво.
Сервирайте агнешкото със зеленчуци върху готовия кускус.
Агнешкото по марокански със зеленчуци върху кускус е много вкусно.
Рецептата е адаптирана от www.menumag.bg