Начин на приготвяне
Представям ви класическа рецепта за Миди по марокански с нахут с интересен различен вкус.
Опитайте!
Загрейте зехтина в тиган с тежко дъно. Сотирайте лука и чесъна за 2 минути. След това добавете кимиона, червения пипер, джинджифила, канелата и кайенския пипер. Смесете с дървена лъжица.
Изсипете лимоновия сок.
Добавете нахута и обелените домати. Оставете да къкри на средна температура за около 15 минути, докато сокът леко се сгъсти.
Изсипете мидите. Покрийте и гответе за 3 до 4 минути.
Изхвърлете мидите, които не са се отворили.
Добавете сол и черен пипер. Продължете готвенето непокрито за 2 минути.
Разделете нахута, мидите и сока им в чинии за супа.
Поръсете със зехтин и поръсете с магданоз или кориандър.
Добър апетит!