Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по марокански с нахут

Миди по марокански с нахут

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Миди по марокански с нахут
Снимка: Ivelina
1 / 2
16/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
37 мин.
Порции
4
"Страхотна рецепта, която ще покори вкусовите ви рецептори - миди по марокански"

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 2 бр. средни, нарязани на ситно
  • чесън - 2 нарязани скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • канела - на върха на ч.л.
  • кайенски пипер - на върха на ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • нахут - 1 консерва (400 г) изплакнат, отцеден
  • белени домати - 2 консерви (400 г) на кубчета
  • mиди - 2 кг
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви класическа рецепта за Миди по марокански с нахут с интересен различен вкус.

Опитайте!

Загрейте зехтина в тиган с тежко дъно. Сотирайте лука и чесъна за 2 минути. След това добавете кимиона, червения пипер, джинджифила, канелата и кайенския пипер. Смесете с дървена лъжица.

Изсипете лимоновия сок.

Добавете нахута и обелените домати. Оставете да къкри на средна температура за около 15 минути, докато сокът леко се сгъсти.

Изсипете мидите. Покрийте и гответе за 3 до 4 минути.

Изхвърлете мидите, които не са се отворили.

Добавете сол и черен пипер. Продължете готвенето непокрито за 2 минути.

Разделете нахута, мидите и сока им в чинии за супа.

Поръсете със зехтин и поръсете с магданоз или кориандър.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: