Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Безглутенови соленки с извара

Безглутенови соленки с извара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Безглутенови соленки с извара
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
36 мин.
Порции
10
"Безглутенови соленки с извара, с които може да се подкрепите, щом усетите, че гладът ви застига"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 60 г безглутенови
  • киноа - 40 г
  • царевично брашно - 160 г
  • белтъци - 2 бр.
  • маргарин - 70 г
  • извара - 50 г кашкавалена
  • сол - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 1/2 ч.л. с връхче
  • риган - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л. на зърна
  • олио - за намазняване на ръцете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е предложение за лесни и много вкусни безглутенови соленки. Те са хрупкави и с пясъчна текстура, много приятни за похапване по всяко време и повод.

За да ги приготвя аз си смилам на брашно овесените ядки с киноата, но вие можете да използвате и готово овесено брашно и такова от киноа.

Смесвам с царевичното брашно, солта и бакпулвера.

Отделно си разбивам леко белтъците и намачквам маргарина с изварата. Използвам домашна кашкавалена извара, която придава разкошен вкус на домашните соленки.

Обединявам всички подготвени съставки и омесвам тесто. Поради липсата на глутен, то е доста ронливо, но с намазнени ръце е лесно да се оформи.

Късам малки топчета, овалвам и сплесквам между двете си длани, след това оформям правоъгълничета и ги подреждам в тавичка, покрита с хартия за печене.

Намазвам с малко разбит белтък и половината от соленките поръсвам с риган, другата половина със зрънца кимион. Тези подправки придават невероятен аромат, но ако не обичате някоя от тях, заменете с друга по вкуса ви.

Безглутеновите соленки с извара пека на 180 градуса в предварително загрята фурна, докато почервенеят - приблизително 18-20 минути.

Когато изстинат, са готови за консумация.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: