Начин на приготвяне
Замразените или пресните плодове слагаме в малка тенджерка и добавяме към тях 3 с.л. захар.
Прибираме ги в хладилника. В дълбока тенджера слагаме нишестето, брашното, захарта и млякото.
Разбъркваме добре и слагаме тенджерата на котлона на среден огън. Бъркаме, докато се сгъсти добре.
Като е готов разкошният пудинг, дърпаме настрана тенджера и добавяме маслото и ванилията.
Пълним съдовете, които сме си приготвили за пудинга, като оставяме пръст-два празно място най-отгоре за плодовия сос.
Тенджерката с червените плодове и захарта слагаме на котлона и бъркаме. Добавяме разтвореното с малко водичка нишесте и продължаваме да бъркаме.
Като се сгъсти, леко сваляме от котлона. Пасираме плодовете добре и ги сипваме върху крема.
По желание украсяваме любимия плодов пудинг с ядки и пресни листа от мента.
Желая добър апетит с този ароматен домашен пудинг с ягоди и малини!