Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Домашен пудинг с ягоди и малини

Домашен пудинг с ягоди и малини

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Домашен пудинг с ягоди и малини
Снимка: Габриела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Нежен домашен пудинг с ягоди и малини, който е празник за душата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • захар - 1 в.ч.
  • краве масло - 50 г
  • ванилия
  • За соса
  • червени плодове - 150 г ягоди и малини /замразени или пресни/
  • захар - 3 с.л.
  • царевично нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразените или пресните плодове слагаме в малка тенджерка и добавяме към тях 3 с.л. захар.

Прибираме ги в хладилника. В дълбока тенджера слагаме нишестето, брашното, захарта и млякото.

Разбъркваме добре и слагаме тенджерата на котлона на среден огън. Бъркаме, докато се сгъсти добре.

Като е готов разкошният пудинг, дърпаме настрана тенджера и добавяме маслото и ванилията.

Пълним съдовете, които сме си приготвили за пудинга, като оставяме пръст-два празно място най-отгоре за плодовия сос.

Тенджерката с червените плодове и захарта слагаме на котлона и бъркаме. Добавяме разтвореното с малко водичка нишесте и продължаваме да бъркаме.

Като се сгъсти, леко сваляме от котлона. Пасираме плодовете добре и ги сипваме върху крема.

По желание украсяваме любимия плодов пудинг с ядки и пресни листа от мента.

Желая добър апетит с този ароматен домашен пудинг с ягоди и малини!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: