Начин на приготвяне
В купа разбиваме сладкарската сметана. Добавяме 1 кутийка подсладено кондензирано мляко. Разбийте за 2-3 минути с миксер, за да се смесят.
Може да сложите, каквото ви харесва - шоколад или плодове. Ако го направите, дообъркайте с шпатула. Слагаме в кутии и във фризера за 24 часа.
За мидата са ни необходими две купички. Намазваме с олио (външната страна) и я поставяме върху хартия за печене.
В касерола слагаме захар и разтопяваме (карамелизираме).
С малка лъжичка на тънка струйка сипваме върху купичките като правим движение на ляво, на дясно, нагоре, надолу.
Така получената кошничка махаме внимателно.
Сервираме, като в едната слагаме топки млечен сладолед, добавяме парченца ягода и поръсваме със счукан шамфъстък и течен шоколад.
Отгоре слагаме внимателно (прихлупваме) с другата част на мидата и домашният сметанов сладолед в мида от карамел е готов.
Maia Ivanova - Кулинарна мрежа