Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Пирожки с кайма и китайско фиде

Пирожки с кайма и китайско фиде

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Пирожки с кайма и китайско фиде
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
26/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Интересно предложение за пирожки с кайма и китайско фиде - ще пробвате ли"

Необходими Продукти

  • китайско фиде
  • лук - 2 глави Шалот
  • чушки - 1 бр. червена
  • кайма - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • царевица - 1 консерва, сладка
  • магданоз - нарязан
  • олио
  • майонеза
  • кашкавал - настърган
  • за тестото
  • мая - 25 г прясна
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 30 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме прясната мая в топлото прясно мляко с 1 ч.л. захар. Добавяме яйцето, олиото, солта и постепенно брашното.

Замесваме меко тесто и оставяме да втаса.

В малка тенджера с капак слагаме китайското фиде и го заливаме с вряла вода. Слагаме капака и оставяме 10 минути да набъбне.

През това време в тиган запържваме ситно нарязани 2 глави лук Шалот и 1 една червена чушка. Добавяме каймата.

Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до готовност на каймата.

Фидето нарязваме с ножица (хаотично, както е в тенджерата), изцеждаме водата и го добавяме към каймата.

Добавяме също сладка царевица (консерва) и ситно нарязан магданоз. Разбъркваме хубаво.

Втасалото вече тесто разделяме на две равни части. Всяка част разточваме в кръгла форма и разрязваме на 6 триъгълника. От двете части се получат 12.

В дълбок тиган сипваме повече олио и като загрее хубаво, пържим от двете страни.

Внимателно обръщаме пирожките, да не ги прободем с вилицата, защото бухват. Изпържените слагаме върху домакинска хартия.

С ножица внимателно правим отвор откъм широката част и с лъжица пълним пирожките с кайма. Намазваме с майонеза и лепим настърган кашкавал.

P.S: Голяма вкусотия са тези пирожки с кайма и китайско фиде!

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: