Начин на приготвяне
Разтваряме прясната мая в топлото прясно мляко с 1 ч.л. захар. Добавяме яйцето, олиото, солта и постепенно брашното.
Замесваме меко тесто и оставяме да втаса.
В малка тенджера с капак слагаме китайското фиде и го заливаме с вряла вода. Слагаме капака и оставяме 10 минути да набъбне.
През това време в тиган запържваме ситно нарязани 2 глави лук Шалот и 1 една червена чушка. Добавяме каймата.
Овкусяваме със сол и черен пипер и готвим до готовност на каймата.
Фидето нарязваме с ножица (хаотично, както е в тенджерата), изцеждаме водата и го добавяме към каймата.
Добавяме също сладка царевица (консерва) и ситно нарязан магданоз. Разбъркваме хубаво.
Втасалото вече тесто разделяме на две равни части. Всяка част разточваме в кръгла форма и разрязваме на 6 триъгълника. От двете части се получат 12.
В дълбок тиган сипваме повече олио и като загрее хубаво, пържим от двете страни.
Внимателно обръщаме пирожките, да не ги прободем с вилицата, защото бухват. Изпържените слагаме върху домакинска хартия.
С ножица внимателно правим отвор откъм широката част и с лъжица пълним пирожките с кайма. Намазваме с майонеза и лепим настърган кашкавал.
P.S: Голяма вкусотия са тези пирожки с кайма и китайско фиде!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа