Начин на приготвяне
В купа поставете сухата мая, захарта и прибавете топлото прясно мляко и топлата вода. Разбърква се и се добавя белтъкът, олиото.
Всички течности се разбъркват и се добавя постепенно пресятото брашно.
Месете, първо, с бъркалка и след това с ръце за около 5 минути.
Замесва се меко тесто, което да не лепне на ръцете. Поставя се в купа с фолио и се оставя да втаса за 40 минути.
В тиган се поставя олиото и се прибавя ситно нарязания лук и кайма. Запържете леко за 5 минути и добавете солта, доматеното пюре, черен пипер.
Тестото се омесва и се разделя на четири и оставяме тестото да почине.
Набрашняваме плота и поставяме едната топка. Разточваме всяка тънка кора и с помощта на чаша изрязваме кръгчета, поставяме от плънката и затваряме пирожката с помощта на ръцете.
В тава поставете хартия за печене, наредете пирожките с върха на остър нож надупчваме пирожката на няколко места.
Оставяме да втаса за 20 минути. Намазваме всяка пирожка с разбит жълтък и поръсваме със сусам и ленено семе.
Печем пирожки с кайма и лук в предварително загрята фурна на 190 градуса
Коментари