Начин на приготвяне
Необходими са ни две малки тенджери (касерола).
В едната сипваме прясно изцедения сок от портокал. Добавяме 3 с.л. захар и 3 с.л. царевично нишесте. Разбъркваме добре.
В другата сипваме прясното мляко. Добавяме 3 с.л. захар, 3 с.л. царевично нишесте, 1 ванилия. Разбъркваме добре.
Слагаме двете касероли едновременно на котлоните и варим крема на бавен огън (на 3 от 6), като бъркаме непрекъснато (работим с двете ръце едновременно).
Минута преди да махнем от котлона, към крема с прясното мляко добавяме 1/2 с.л. краве масло.
Кремовете не трябва да са напълно гъсти - като вдигнете лъжицата, трябва да се стичат.
Във форма за кекс с лъжица сипваме хаотично от единия крем, отгоре другия и по средата наръсваме настърган шоколад. Пак двата вида крем до край.
Кремовете се слагат, докато са топли.
Покриваме със стреч фолио и оставяме да изстине и стегне поне три часа.
Обръщаме върху чиния и сервираме с лебеди, които можем да направим с формички от разтопен на водна баня шоколад и карамелизирани резенчета портокал.
P.S: Крем Лебедово езеро е леко кисел заради портокаловия сок.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа