Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Фунийки»Фунийки от бутертесто, пълни със салата

Фунийки от бутертесто, пълни със салата

Фунийки от бутертесто, пълни със салата
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ефектно предястие от фунийки от бутертесто, пълни със салата - очарователно и креативно"

Необходими Продукти

  • за морковите
  • бутертесто
  • олио
  • сладкарска боя - 1 пакетче оранжева
  • вода
  • за салатата
  • картофи - 300/400 г
  • пилешко филе - 300/400 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • майонеза
  • сол
  • черен пипер
  • за декорация
  • магданоз - или зелена салата
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За морковите:

Разстиламе лист бутертесто. Намазваме го с малко олио и изрязваме лентички по дължина към 1 см.

Върху формички фунийки навиваме всяка лента, като намазаната част трябва да е към фунийката. Редим в тава с хартия за печене.

В малка чашка слагаме оранжева сладкарска боя, добавяме много малко вода и разбъркваме.

С четка за рисуване намазваме хубаво фунийките и печем на 170 градуса за 20 минути. След като изстинат, махаме внимателно формичките.

За салатата:

Сваряваме в подсолена вода картофи, нарязани на малки кубчета. Пилешкото филе нарязваме на лентички и пържим. Сваряваме и 3 яйца.

В купа слагаме сварените и изцедени картофи. Добавяме филето, нарязано на ситно, нарязани кисели краставички и яйцата.

Добавяме майонеза, сол, черен пипер и разбъркваме добре.

С малка лъжичка пълним морковите. Забождаме пресни листа от моркови. Ако нямате, може да ги замените с къдрав магданоз или зелена салата.

Поставяме отгоре резенчета от маслини и поднасяме нашите фунийки от бутертесто, пълни със салата като ефектно предястие.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: