Начин на приготвяне
1. Почистете пилешките гърди от ципи и тлъстинки. Нарежете ги на големи хапки и мариновайте в сока от лимон, червен и черен пипер, канелата, малко сол, чесън на прах или пресована скилидка и едната лъжица къри на прах.
Оставете да престои минимум 30 минути в маринатата или 1 нощ в хладилник.
2. Настържете лука шалот, двете скилидки чесън и корена от джинджифил. Задушете ги за 6 минути в маслото.
3. Добавете спанака, измит и нарязан, и бъркайте, докато слегне. Тогава сложете доматеното пюре, захарта, другата лъжица къри, водата, още сол и смлените бадеми. Бъркайте минута- две на умерен огън.
4. Извадете пилешкото месо от маринатата, сложете го при всичко останало и разбъркайте. Сипете и самата марината в пилешкото къри и гответе 15 минути под капак.
5. Поднесете пилешкото със спанак по индийски, поръсено с накълцани свежи листа от кориандър.
Добър апетит!