Пиле със спанак по индийски

Пиле със спанак по индийски

26/01/2021
"Невероятен ориенталски привкус с това страхотно пиле със спанак по индийски"
Приготвяне15 мин.
Готвене28 мин.
Общо43 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 650 г
  • спанак - 100 г пресен
  • лук шалот - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 200 г
  • краве масло - 50 г или Гхи
  • джинджифил - 2 - 3 см корен, обелен
  • къри - 2 с.л. равни
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • канела - 1 - 2 щипки
  • кафява захар - 30 г
  • чесън на прах - 2 щипки или още една пресована скилидка пресен
  • бадеми - 20 г смлени
  • вода - 60 мл
  • сол - на вкус
  • кориандър - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете пилешките гърди от ципи и тлъстинки. Нарежете ги на големи хапки и мариновайте в сока от лимон, червен и черен пипер, канелата, малко сол, чесън на прах или пресована скилидка и едната лъжица къри на прах.

Оставете да престои минимум 30 минути в маринатата или 1 нощ в хладилник.

2. Настържете лука шалот, двете скилидки чесън и корена от джинджифил. Задушете ги за 6 минути в маслото.

3. Добавете спанака, измит и нарязан, и бъркайте, докато слегне. Тогава сложете доматеното пюре, захарта, другата лъжица къри, водата, още сол и смлените бадеми. Бъркайте минута- две на умерен огън.

4. Извадете пилешкото месо от маринатата, сложете го при всичко останало и разбъркайте. Сипете и самата марината в пилешкото къри и гответе 15 минути под капак.

5. Поднесете пилешкото със спанак по индийски, поръсено с накълцани свежи листа от кориандър.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар