Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Къри»Пиле със спанак по индийски

Пиле със спанак по индийски

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пиле със спанак по индийски
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
43 мин.
Порции
4
"Невероятен ориенталски привкус с това страхотно пиле със спанак по индийски"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 650 г
  • спанак - 100 г пресен
  • лук шалот - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 200 г
  • краве масло - 50 г или Гхи
  • джинджифил - 2 - 3 см корен, обелен
  • къри - 2 с.л. равни
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • канела - 1 - 2 щипки
  • кафява захар - 30 г
  • чесън на прах - 2 щипки или още една пресована скилидка пресен
  • бадеми - 20 г смлени
  • вода - 60 мл
  • сол - на вкус
  • кориандър - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките гърди от ципи и тлъстинки. Нарежете ги на големи хапки и мариновайте в сока от лимон, червен и черен пипер, канелата, малко сол, чесън на прах или пресована скилидка и едната лъжица къри на прах.

Оставете да престои минимум 30 минути в маринатата или 1 нощ в хладилник.

Настържете лука шалот, двете скилидки чесън и корена от джинджифил. Задушете ги за 6 минути в маслото.

Добавете спанака, измит и нарязан, и бъркайте, докато слегне. Тогава сложете доматеното пюре, захарта, другата лъжица къри, водата, още сол и смлените бадеми. Бъркайте минута- две на умерен огън.

Извадете пилешкото месо от маринатата, сложете го при всичко останало и разбъркайте. Сипете и самата марината в пилешкото къри и гответе 15 минути под капак.

Поднесете пилешкото със спанак по индийски, поръсено с накълцани свежи листа от кориандър.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: