Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни картофени ньоки с домати и пармезан

Домашни картофени ньоки с домати и пармезан

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Домашни картофени ньоки с домати и пармезан
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Няма по-вкусни от домашните ньоки, опитайте и ще разберете, че сме прави"

Необходими Продукти

  • за ньоките
  • картофи - 600 г
  • брашно - 150 г
  • масло - 30 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • пармезан
  • за доматения сос
  • домати - 1 кутия (400 г) нарязани
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • босилек - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1/2 ч.л
  • зехтин - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Сварете ги в подсолена вода за около 30 минути. Картофите трябва да омекнат, но да не са разварени.

Отцедете ги и ги оставете да изстинат. След като изстинат ги минете през картофена преса. Смесете ги с маслото, брашното и жълтъците и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и оформете тесто.

Тестото не трябва да е прекалено лепкаво. Оформете малки топчета и с вилица ги притиснете леко, за да се оформят улейчета. Сложете тенджера с подсолена вода да заври.

Пускайте ньоките във врящата вода докато изплуват на повърхността. Изваждайте ги с решетъчна лъжица и ги слагайте в тавичка.

Междувременно загрейте малка бучка масло в тиган и запържете за кратко сварените ньоки.

Пригответе доматения сос, като запържите в зехтин лука и чесъна за кратко. Добавете нарязаните домати от кутия.

Оставете соса да къкри на слаб огън докато се сгъсти. Подправете със сол, черен пипер, захар и босилек. Поднесете ньоките със соса и поръсени с пармезан.

Домашните картофени ньоки с домати и пармезан са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: