Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Картофени ньоки със сметана и бекон

Картофени ньоки със сметана и бекон

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Картофени ньоки със сметана и бекон
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
05/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бърза и много ароматна вечеря за лакомници, които не искат да стоят с часове в кухнята"

Необходими Продукти

  • ньоки - 500 г готови картофени
  • бекон - 125 г
  • печурки - 250 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 120 мл
  • горчица - 2 ч.л
  • олио - 1 с.л
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе соса като запържите нарязания на кубчета бекон в олиото. След няколко минути добавете гъбите и гответе докато се позадушат.

Налейте сметаната и прясното мляко и разбъркайте.

Добавете горчицата, разбъркайте и варете на умерен огън 5-6 минути. Междувременно сварете ньоките според указанията на производителя.

При готовност отцедете и сипете готовите ньоки в соса. Разбъркайте и подправете с бял пипер и сол по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: