Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърва с бадеми

Пъстърва с бадеми

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пъстърва с бадеми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр.
  • бадеми - 5 с.л. обелени
  • масло - 7 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените пъстърви се овкусяват отвън и вътре с черен пипер и сол.

Овалват се в брашното и се запържват в 4 с.л. от сгорещеното масло. Подреждат се в чинии. Останалото масло се сгорещява и се запържват бадемите до златисто.

Разпределят се върху рибите. Поръсете рибите с лимонов сок и нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: