Начин на приготвяне
Нарязваме лука на ситно. Запържваме 2/3 от него в дълбок съд.
След като стане златист, добавяме телешкото, нарязано на малки късчета. След като леко се запържи, оставяме под капак за десетина минути да се задуши.
Добавяме доматеното пюре и подправките (без куркумата).
При необходимост разреждаме с малко от бульона. Задушаваме до готовност на месото.
В друг съд задушаваме останалия лук. Добавяме ориза и бульона.
Количеството му е спрямо указанията за приготвянето му върху опаковката.
Когато течността почти се изпари, добавяме куркумата, малко черен пипер и сол (ако бульонът не е достатъчно солен).
Изсипваме вътре и нахута. Оставяме за още 5 минути на котлона телешки късчета.
Поднасяме телешки късчета с нахут и два вида ориз.