Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешки късчета с нахут и два вида ориз

Телешки късчета с нахут и два вида ориз

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Телешки късчета с нахут и два вида ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Телешки късчета с нахут и два вида ориз - ястие, което приемаме с отворени обятия"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • телешки бульон - 1 буркан
  • нахут от консерва - 400 г
  • див ориз - 2/3 ч.ч. микс бланширан и
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • куркума
  • кардамон
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно. Запържваме 2/3 от него в дълбок съд.

След като стане златист, добавяме телешкото, нарязано на малки късчета. След като леко се запържи, оставяме под капак за десетина минути да се задуши.

Добавяме доматеното пюре и подправките (без куркумата).

При необходимост разреждаме с малко от бульона. Задушаваме до готовност на месото.

В друг съд задушаваме останалия лук. Добавяме ориза и бульона.

Количеството му е спрямо указанията за приготвянето му върху опаковката.

Когато течността почти се изпари, добавяме куркумата, малко черен пипер и сол (ако бульонът не е достатъчно солен).

Изсипваме вътре и нахута. Оставяме за още 5 минути на котлона телешки късчета.

Поднасяме телешки късчета с нахут и два вида ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: