Свинско с два вида гъби

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Свинско с два вида гъби
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
09/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Има нещо неустоимо и магическо в комбинацията от свинско месо и ароматни гъби, на мислите ли?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г врат
  • кладница - 200 г
  • печурки - 250 г
  • масло - 50 г
  • мащерка - 1 стрък
  • черен пипер
  • лук - 3 глави
  • сол
  • бульон - 150 мл гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета. Обелете и нарежете лука на полумесеци.

Сложете месото и лука в тава, подправете и сипете бульона.

Покрийте с алуминиево фолио и сложете в загрята фурна на 170 градуса за 1 час и 15 мин.

През това време подгответе гъбите. Почистете ги, кладницата накъсайте на едри парчета, а печурките нарежете.

Извадете тавата от фурната, сложете гъбите, добавете на няколко места от маслото, подправете с черен пипер и разбъркайте.

Поставете тавата отново във фурната за 15 минути до готовност на гъбите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: