Бърз и сочен кекс

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бърз и сочен кекс
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Сочен кекс за следобедно кафе и приятна компания - опитайте още днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 350 г
  • ванилия - 1 прахче
  • олио - 150 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • сок от компот - 150 мл
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем.

Добавете олиото, прясното мляко, сока от компот на тъка струя към тях при непрекъснато бъркане.

Прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера, и отново разбъркайте с миксера до еднородна гладка смес.

Отделете 1 ч.ч. от сместа и я смесете с какаото, останалата смес сипете в намазана с олио форма за кекс.

Какаовата смес сипете върху жълтата смес, за да се нашари кексът.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете бърз и сочен кекс за около 45 минути, до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: