Марината с бяло вино

Владимир ПетровскиВладимир ПетровскиНовак
19/10/2013
"Универсална марината за месо, пръв помощник на практичната домакиня "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 939
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бяло вино - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр. нарязани
  • кетчуп - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки, скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към чесъна добавете бялото вино, олиото, дафиновите листа, кетчупа и малко червен пипер.

Хубаво разбъркайте и намажете с марината всяко парче месо. След като престои 1-2 часа, може да го изпечете на скара, като обръщате от време на време.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боряна Иванова Котенко
Резултат - сочни и крехки пържоли. Скоростно изядени и одобрени от ненаситните ми лакомници. Не успях да ги изпреваря и да направя снимки, но следващия път ще се поправя.
Сега имах нужните подправки, но съм имала периоди когато доста неща са липсвали. За хора попаднали в трудна ситуация, но имащи възможност да си купят малко месо - предлагам много лесен и ефикасен начин за окрехкотяване на свинското месо: начукайте добре пържолите, потопете ги в малко количество бял пелин и ги поръсете с шарена сол. После ги сложете в малка тавичка и ги опечете в парти-грил. Дано автора не ми се разсърди, че написах това под неговата рецепта.
0
0