Начин на приготвяне
Маслото се разтопява, без да се препържва.
Брашното от лимец се изсипва в купата, в която ще се меси.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
Амонячната сода се залива с оцета.
Разбърква се и се изсипва в киселото мляко.
Разбърква се и се прибавя към брашното.
Започва да се замесва, като на тънка струя се прибавя разтопеното масло.
Замесва се меко тесто за рогчета, което се оставя за 20 Мин.
Сиренето се натрошава на ситно.
Прибавя се 3 бр. белтъци и 1 бр. жълтък.
Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
Тестото се разточва и се изрязват квадрати.
Върху всеки квадрат се слага плънка и се завива на солени пурички.
Слагат се рогчетата в тава върху хартия за печене.
Намазват се с разбъркан жълтък с олио.
Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.
Лимецови рогчета със сирене са нов прочит на любимите тестени закуски.