Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Лимецови рогчета със сирене

Лимецови рогчета със сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Лимецови рогчета със сирене
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусни лимецови рогчета със сирене, чудни за закуска"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 4 ч.ч. фино
  • кисело мляко - 250 г
  • амонячна сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сирене - 300 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, без да се препържва.

Брашното от лимец се изсипва в купата, в която ще се меси.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Амонячната сода се залива с оцета.

Разбърква се и се изсипва в киселото мляко.

Разбърква се и се прибавя към брашното.

Започва да се замесва, като на тънка струя се прибавя разтопеното масло.

Замесва се меко тесто за рогчета, което се оставя за 20 Мин.

Сиренето се натрошава на ситно.

Прибавя се 3 бр. белтъци и 1 бр. жълтък.

Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

Тестото се разточва и се изрязват квадрати.

Върху всеки квадрат се слага плънка и се завива на солени пурички.

Слагат се рогчетата в тава върху хартия за печене.

Намазват се с разбъркан жълтък с олио.

Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса.

Лимецови рогчета със сирене са нов прочит на любимите тестени закуски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: