Начин на приготвяне
За тези вкусни рогчета трябва да оставите на стайна температура свинската мас и яйцата.
Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта.
В купа пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.
Към брашното прибавете сместа с маята, олиото и 1 яйце. Започнете да разбърквате с лъжица като вземате по малко и от брашното. Щом се оформи меко тесто, прибавете меката мас лъжица по лъжица.
След това доомесете тестото на ръка върху набрашнена повърхност.
Поставете тестото в купа, покрийте го със стреч фолио и оставете да втаса за около 1 час.
Пригответе си плънката, като натрошите сиренето и прибавите към него 1 белтък. Жълтъка на яйцето заделете за намазване на рогчетата.
Готовото тесто премесете и разделете на 8 равни части.
Всяка от тях разточете на тънка елипса. В единия край поставете от 1 супена лъжица от плънката и навийте на рогче.
Застелете тава с хартия за печене и наредете рогчетата със сирене. Покрийте ги със стреч фолио и оставете повторно да втасат за поне 30 минути.
След това смесете 1 жълтък с малко прясно мляко и внимателно намажете лимецовите рогчета със силиконова четка. По желание поръсете със семена лимецовите закуски.
Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 15 минути.