Лимецови рогчета

Лимецови рогчета
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Вече знаете каква ще бъдете утрешната закуска - чудни лимецови рогчета"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл топла
  • мая - 12 г прясна
  • олио - 40 мл
  • мас - 120 г мека
  • плънка
  • сирене - 150 г
  • белтъци - 1 бр.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези вкусни рогчета трябва да оставите на стайна температура свинската мас и яйцата.

Затоплете водата и разтворете в нея маята и захарта.

В купа пресейте брашното и добавете към него солта. Разбъркайте и направете кладенче.

Към брашното прибавете сместа с маята, олиото и 1 яйце. Започнете да разбърквате с лъжица като вземате по малко и от брашното. Щом се оформи меко тесто, прибавете меката мас лъжица по лъжица.

След това доомесете тестото на ръка върху набрашнена повърхност.

Поставете тестото в купа, покрийте го със стреч фолио и оставете да втаса за около 1 час.

Пригответе си плънката, като натрошите сиренето и прибавите към него 1 белтък. Жълтъка на яйцето заделете за намазване на рогчетата.

Готовото тесто премесете и разделете на 8 равни части.

Всяка от тях разточете на тънка елипса. В единия край поставете от 1 супена лъжица от плънката и навийте на рогче.

Застелете тава с хартия за печене и наредете рогчетата със сирене. Покрийте ги със стреч фолио и оставете повторно да втасат за поне 30 минути.

След това смесете 1 жълтък с малко прясно мляко и внимателно намажете лимецовите рогчета със силиконова четка. По желание поръсете със семена лимецовите закуски.

Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: