Начин на приготвяне
Мерките, които ви давам, са ориентировъчни за приготвянето на крехките панирани пилешките филета, без обичайните съставки брашно и яйца, за тези, които имат различен хранителен режим.
Използвайте съставките в количества, които ви харесват, винаги ще ви се получават! Млякото им дава мекота и влага, за да поемат панировката ви.
Ако имате цели пилешки гърди, нарежете ги на тънки филийки и леко ги начукайте с дървено чукче или с длани, като преди това ги покриете със стреч фолио.
В този момент, за да замените яйцето, оставете месото да се накисва в мляко за около двадесет минути (така месото ще стане меко (крехко) и ще направи панировката много добре.
Сега панирайте със сместа от настърган пармезан, сол и подправки /билки, които предпочитате (аз сложих моя вариант изсушени магданоз, див лук и майорана).
Вземете тава за печене, подредете я с хартия за печене и поставете отгоре филийките панирано пиле (отгоре поръсете със зехтин).
Печете панираните пилешки гърди без яйца и без брашно на 180°C за около 20 минути.