Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани пилешки гърди с капрезе

Панирани пилешки гърди с капрезе

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Панирани пилешки гърди с капрезе
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
11/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Сглобява се порцията панирани пилешки гърди с капрезе, които едва дочакахме."

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно
  • галета - 100 г
  • сусам
  • сол
  • олио
  • домати - 2 бр.
  • моцарела - 2 бр.
  • песто - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърдички се нарязват на филийки.

Приготвят се 3 дълбоки чинии. В едната се слага брашно. Във втората се чуква и разбива яйцето. Може да се сложи и мъничко вода. В третата чиния се смесва галета със сусам.

Всяко филенце се овалва в брашно. След това се потапя в яйце и се овалва с галета и сусам.

Готовите филенца се нареждат върху дъска.

Доматите се измиват и нарязват на филийки. Моцарелата се нарязва на филийки.

В голяма чиния се нарежда резен домат. Намазва се с песто. Нарежда се резен моцарела. Повтаря се действието - домат, песто, моцарела до завършването на салатата. Посолява се.

След подготвените капрезе салатки се слага тиган с олио да загрее. Пилешките филенца се изпържват от двете страни. Изкарват се върху кухненска хартия.

Сглобява се порцията панирани пилешки гърди с капрезе, които едва дочакахме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: