Начин на приготвяне
Пилешките гърдички се нарязват на филийки.
Приготвят се 3 дълбоки чинии. В едната се слага брашно. Във втората се чуква и разбива яйцето. Може да се сложи и мъничко вода. В третата чиния се смесва галета със сусам.
Всяко филенце се овалва в брашно. След това се потапя в яйце и се овалва с галета и сусам.
Готовите филенца се нареждат върху дъска.
Доматите се измиват и нарязват на филийки. Моцарелата се нарязва на филийки.
В голяма чиния се нарежда резен домат. Намазва се с песто. Нарежда се резен моцарела. Повтаря се действието - домат, песто, моцарела до завършването на салатата. Посолява се.
След подготвените капрезе салатки се слага тиган с олио да загрее. Пилешките филенца се изпържват от двете страни. Изкарват се върху кухненска хартия.
Сглобява се порцията панирани пилешки гърди с капрезе, които едва дочакахме.