Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки гърди, пълни с кашкавал

Панирани пилешки гърди, пълни с кашкавал

Панирани пилешки гърди, пълни с кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Панирано пилешко с топящо се в устата сърце от кашкавал - перфектното ястие за всеки сезон"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 - 5 бр.
  • скилидки чесън - 2 бр. счукан
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • зехтин - 2 с.л. (олио)
  • сол,
  • черен пипер - смлян
  • кашкавал - 100 г
  • брашно
  • яйца
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се срязват наполовина, така че да се оформи джоб.

Подправките от чесъна, смляния джинджифил, зехтина, черния пипер и солта се смесват и се намазват гърдите.

Добре е това да се направи 1-2 часа по-рано.

В самия джоб поставяме нарязания на тънки парченца кашкавал.

В три съда поставяме яйцата, брашното и галетата.

Овалваме последователно първо в брашно, разбито яйце, галета.

Нареждаме в тавичка и оставяме за около 1-2 часа в хладилник.

След като ги извадим, това се повтаря, но първо в яйцето и след това в галета, и пържим в горещо олио.

Когато ги извадим от тигана, поставяме на салфетки.

Сервираме със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: