Спаначена торта с маскарпоне и ягоди

Спаначена торта с маскарпоне и ягоди

01/02/2021
"Само си представете вкуса на тортата с маскарпоне и ягоди - уникална е"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 327
  • Преглеждания за месеца5848
  • Преглеждания за седмицата1285
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата. Добавете захарта и ванилията. Разбийте с миксер до пухкав крем.

В друга купа пасирайте спанака с олиото до еднородна смес. Добавете при яйцата.

Продължете да бъркате с миксера, като добавяте на малки количества от брашното (смесено с бакпулвера).

Сложете хартия за печене в тавичка с падащо дъно.

Прехвърлете сместа вътре. Печете спаначения блат за торта в предварително загрята фурна на 170 градуса до суха клечка. Извадете и охладете.

Разбийте сметаната с ванилията и 2 с.л. пудра захар.

В друга купа разбийте маскарпонето, заквасената сметана и останалата захар. Смесете двете смеси с помощта на силиконова шпатула.

Разрежете блата на 3 равни части. Сглобете тортата с маскарпоне, като редувате блат, крем, нарязани ягоди.

Завършете с крема и декорирайте спаначената торта по вкус.

Оставете спаначена торта с маскарпоне и ягоди в хладилника за няколко часа.

Източник: Lussi´s World Of Artcraft

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар