Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Батати, моркови и пащърнак на фурна

Батати, моркови и пащърнак на фурна

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Батати, моркови и пащърнак на фурна
Снимка: TanyaGyurova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • батати - 3 бр.
  • моркови - 3 бр. ( големи)
  • пащърнак 2 бр. колкото голям морков
  • мащерка - 4 щипки суха или прясна)
  • чесън - 5 - 6 скилидки необелени
  • олио - или зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате и нарязвате бататите на парчета по ваш вкус.

Обелвате и нарязвате морковите и пащърнака на пръчици, по-тънки от бататите.

Слагате всичко в тава, овкусявате със сол, мащерка и олио или зехтин и разбърквате добре.

Добавяте скилидките чесън, както са необелени, и слагате да се пече на 200 градуса.

Добре е от време на време да разбърквате, за да не изсъхват отгоре, а може да сложите фолио за печене, ако искате да са по-задушени.

Тъй като бататите бързо се сготвят, добре е да са на по-дебели пръчици от морковите и пащърнака.

Тези печени зеленчуци са идеални като гарнитура за месо със сос.

Батати, моркови и пащърнак на фурна са идеални и като основно зеленчуково ястие със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: