Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско с ананас и сирена

Свинско с ананас и сирена

Силвия1346Силвия1346
Новак
1
Свинско с ананас и сирена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г
  • сос от нар - 30 мл
  • горчица - 3 с.л.
  • гауда - 120 г
  • бри - 150 г
  • ананас - 4 шайби консерва
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на пържоли с дебелина около 2 см.

Всяка от пържолите се разрязва през средата, така че да се оформи джоб.

Горчицата и сокът от нар се смесват и с получената марината месото се намазва обилно.

Остава се да престои 24 часа в хладилника.

30 мин преди готвене се изважда от хладилника и се поръсва с черен пипер и сол.

Запечатва се на тиган. Гаудата се настъпва и към нея се добавя ситно нарязаният ананас.

С тази смес се напълват свинските пържолите.

Намазва се със сок от ананас.

Запичат се в загрята на 170 градуса фурна за 30 мин.

Сиренето Бри се нарязва на ленти и се поставя върху полуготовото месо.

Свинско с ананас и сирена се допича още 15-20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: