Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Коприва»Пресечена супа от коприва

Пресечена супа от коприва

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пресечена супа от коприва
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Супата от коприва се хапва гореща, за да прогони всички болежки"

Необходими Продукти

  • коприва - 100 грама
  • яйца - 3
  • картофи - 300 грама
  • моркови - 1 бр. голям, около 100 грама
  • лук - 100 грама
  • олио - 35 мл
  • сол - 2 ч.л.
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и попарете копривата във вряща вода. Отцедете и я нарежете.

Наситнете моркова и лука, запържете ги в загрятото олио за 5-6 минути. Прибавете към тях нарязаните картофи, налейте водата и посолете. Оставете сместа да ври 15-тина минути.

След това добавете и нарязаната коприва, гответе още 15-тина минути под капак. Ако е необходимо, добавете още вода към супата от коприва.

Чукнете яйцата директно във врящата супа и разбъркайте веднага, за да се получат конци.

Горещата супа се поднася с прясно изцеден лимонов сок и люто сухо чушле.

Пресечената супа от коприва е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: