Вкусен телешки език

НикиНики
Иноватор
353
3k
1k
464
2
02/02/2021
"Вкусен телешки език, който може да сервирате като мезе за приятна компания"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 299
  • Преглеждания за месеца500
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия език измиваме и поставяме в тенджера заедно с нарязаните на едро зеленчуци и зърната черен пипер.

Заливаме с вода и оставяме да кипне.

Оставяме на тих огън да се вари за около 3 часа, под капак, ако е необходимо, доливаме вода.

Сварения език махаме от огъня, посоляваме и оставяме в бульона за около 30 минути.

Изваждаме от бульона и още топъл го обелваме.

Нарязваме на слайсове и подреждаме в чиния класическото мезе.

Поднасяме вкусния телешки език с пресни зеленчуци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар