Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен галет със сьомга

Солен галет със сьомга

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Солен галет със сьомга
Снимка: Ники
2 / 3
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1
"Солен галет със сьомга - всяка минута от приготвянето му си струва"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 220 г ръжено
  • брашно - 150 г пшенично
  • масло - 120 г
  • вода - 140 мл топла
  • соl - 1/2 ч.л.
  • За плънката
  • сьомга - 400 г
  • лук - 1 бр. голям
  • лимонов сок
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • кашкавал
  • сол
  • копър
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти си омесваме тесто за пай.

Увиваме в прозрачно фолио и оставяме да стегне за 1 час в хладилника.

Стегналото тесто разточваме върху хартия за печене.

В купа си смесваме сьомгата, предварително задушения лук, сметаната, яйцето, нарязания на ситно копър, настъргания кашкавал и подправки на вкус.

Поставяме сместа в центъра и завиваме краищата на вкусния галет.

Печем соления галет със сьомга в предварително загрята фурна на 180°C за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: