Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле и ориз в тенджера под налягане

Свинско с кисело зеле и ориз в тенджера под налягане

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Свинско с кисело зеле и ориз в тенджера под налягане
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Свинското с кисели зеле става много по-бързо и апетитно в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • кисело зеле - 1 глава
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава голяма
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сминдух - 1 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, измийте, прецедете и го подсушете.

В тиган налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, подсушеното месо, поръсете с черен пипер на вкус, поставете на котлона и задушете до омекване на лука и лека промяна на цвета на свинското.

Нарежете киселото зеле на ивици, поставете го в тенджерата под налягане. Добавете червения пипер, подправката сминдух и налейте 500 мл топла вода.

Прибавете запърженото месо с лука и разбъркайте. Затворете капака на тенджерата и я поставете на котлона варите за 30 минути, след като започне тенджерата да свири.

След което премахнете тенджерата от котлона и оставете да се успокои напълно.

Отворете капака и добавете предварително измития и прецеден ориз към свинското с кисело зеле, разбъркайте и варите до готовност на ориза.

Много бързо, сочно и ароматно свинско месо с кисело зеле и ориз в тенджера под налягане!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: