Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Къри»Къри яхния с нахут и киноа

Къри яхния с нахут и киноа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Къри яхния с нахут и киноа
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
03/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр., по - голям
  • селъри - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • къри - 2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • киноа - 1/2 ч.ч.
  • домати - 1 консерва, на кубчета
  • нахут - 1 консерва
  • мляко - 1/2 ч.ч., нискомаслено прясно или растително
  • брашно - около 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и селърито се нарязват на кубчета, а чесънът си наситнява.

В сгорещено олио се запържват нарязаните зеленчуци без чесъна. Чесънът си добавя няколко минути след това. Готвят се заедно на средна степен около 5 минути.

Прибавят се подправките и се готви още около минута.

Добавя се бульончето, доматите, киноата и се наливат 2 ч.ч. вода.

Когато водата заври, се намаля котлонът и постната яхния се оставя 15 минути, докато киноата се свари и поеме повечето от водата.

Тогава се прибавя нахутът, налива се млякото и се разбърква добре зеленчуковото къри.

Брашното се разбърква на кашичка с малко вода.

Налива се в тенджерата и се разбърква веднага, за да не се получат.

По желание се прибавя накрая наситнен магданоз към къри яхния с нахут и киноа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: