Начин на приготвяне
Ако се използва сух нахут, се накисва от предната вечер и се сварява.
Ако се използват пресни домати, се нарязват на дребно или се блендират, но не съвсем на пюре.
Лукът и чесънът се наситняват.
В сгорещено олио се запържва лукът. Когато започне да става прозрачен, се прибавят подправките, заедно с чесъна, и нахутът и се разбърква добре.
Изсипват се доматите и се налива около ½ чаша вода. Като заври, се добавя спанакът и се оставя до омекване му около 5 минути.
Накрая се добавя хумусът и се разбърква до хомогенност.
Малко след това се изключва котлонът и апетитното къри се оставя настрани да поизстине, като така и се посгъстява.
Кърито с нахут и спанак може да се сервира самостоятелно или със сварен ориз.