Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Къри»Къри с нахут и спанак

Къри с нахут и спанак

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Къри с нахут и спанак
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Кърито с нахут и спанак може да се сервира самостоятелно или със сварен ориз."

Необходими Продукти

  • нахут - 1 консерва, изцеден
  • домати - 1 консерва
  • спанак - около 100 г или замразен на листа
  • лук - 1 глава, червен
  • чесън - 1 скилидка
  • хумус - 200 г
  • сол
  • къри
  • кимион
  • червен пипер
  • кориандър - млян
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако се използва сух нахут, се накисва от предната вечер и се сварява.

Ако се използват пресни домати, се нарязват на дребно или се блендират, но не съвсем на пюре.

Лукът и чесънът се наситняват.

В сгорещено олио се запържва лукът. Когато започне да става прозрачен, се прибавят подправките, заедно с чесъна, и нахутът и се разбърква добре.

Изсипват се доматите и се налива около ½ чаша вода. Като заври, се добавя спанакът и се оставя до омекване му около 5 минути.

Накрая се добавя хумусът и се разбърква до хомогенност.

Малко след това се изключва котлонът и апетитното къри се оставя настрани да поизстине, като така и се посгъстява.

Кърито с нахут и спанак може да се сервира самостоятелно или със сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: