Начин на приготвяне
Рибата се разцепва през средата, измива се и се подсушава добре. Посолява се отвън и отвътре щедро със сол.
Вътрешността на всяка риба фагри се намазва с горчица. Морковът се реже на кръгчета и се слага върху горчицата.
Лукът се реже на полумесеци и също се слага в рибата.
Във всяка риба се слага по едно клонче копър.
Рибите се поставят в тава, която покрита с алуминиево фолио, намазано с олио.
Главите чесън се разрязват на половини и се поставят около рибата.
Рибата се завива и отгоре с фолио и се пече във фурна с вентилатор на 250 градуса.
Печената риба се овкусява със сока и плода на грейпфрут или с лимон.
Фагри със зеленчуци на фурна е готово и много полезно ястие.