Начин на приготвяне
Измийте и подсушете рибата фагри. Направете няколко прореза от едната страна на филето. Изстискайте върху нея лимонов сок и натрийте със сол и зехтин, включително в прорезите.
Оставете така да престои около 30 минути, като през това време си подготвите зеленчуците.
Измийте и нарежете тиквичата и патладжана на колелца. Поръсете патладжана със сол и оставете да отдели горчивият си сок. Измийте го добре и подредете в намазнена със зехтин тавичка.
Поръсете с още мазнина и запечете за около 15 минути да омекне, след това сложете тиквичките за приблизително същото време.
Извадете тавата от фурната, сложете рибата отгоре върху зеленчуците и подредете сладките малки пиперки и обелените и разполовени скилидки чесън. Сипете рибния бульон, посолете леко и поръсете с още зехтин.
Печете рибата Фагри на 190-200 °C, докато продуктите получат хубав загар и течността в процепите на рибата се е изпарила (индикация, че е готова). Времето за печене на сочната риба зависи от големината на Фагрито.
Поднесете с резени лимон и хубаво бяло вино Ризлинг.
Добър апетит с моята риба Фагри със патладжан и тиквичка на фурна!