Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фритата»Фритата с броколи и кашкавал

Фритата с броколи и кашкавал

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689701
Фритата с броколи и кашкавал
Снимка: Ася Заевска
2 / 3
04/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Фритата с броколи и кашкавал - любима ни е, вярваме, че ще се хареса и на вас"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • яйца - 8 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кашкавал - 200 грама
  • масло - 50 г + за намазване
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте броколите във вряща вода за 5 мин. Отцедете и разделете на розички.

Разбийте яйцата и добавете към тях сиренето, подправките и броколите.

Задушете лука в маслото за 2-3 мин.Прибавете наситнен магданоза, снемете от огъня и също прехвърлете в яйчената смес.

Намажете с масло дъното на тавичка и разпределете сместа в нея.Поръсете с настърган кашкавал (~200 г.)

Печете фритатата в предварително загрята на 200° фурна за около 20 мин. (или до запичане на кашкавала).

Фритатата с броколи и кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: