Солени пирожки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Солени пирожки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • ракия - 3 с.л. или чист спорт
  • яйца - 1 за намазване
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 - 2 бр., може и месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете твърдо тесто от пресятото брашно, водата, алкохола и солта. Оформете го на хлебче, покрийте го с влажна кърпа и го оставете да почине за 30 минути.

След това разточете тестото и отгоре нарежете кръгчета масло. Сгънете краищата, така че да стане пликче. оставете да почива 15 минути. Отново разточете и повторете процедурата 4 пъти. На четвъртия път разточете тестото тънко и с нагорещен нож изрежете квадратчета.

Във всяко квадратче разпределяме от плънката от яйца и сирене или сирене и месо*. Прегънете, така че стане на тригуна или пликче - пирожка. Подредете ги в подмазнена тавичка и ги намажете с разбито с малко вода яйце. Изпечете до готовност.

* За месната плънка нарежете ситно варено месо или шунка и го изпържете в малко масло с главичка скълцан лук. Овкусете със сол и пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: