Дряновски бабек

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър322
22/10/2013
"Чак до Дряново отидохме, за да ви донесем тази изпитана рецепта за Дряновски бабек - да ви е сладко, приятели!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 162
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 и 1/2 кг
  • шкембе - 1 свинско
  • червен пипер - 4 с.л.
  • сол - 1 и 1/2 с.л.
  • копър - 2 с.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно месото и го смесете със ситно счукания копър, червения пипер и сол.

Напълнете шкембето със сместа и го зашийте. Окачете го над огнище и го пушете за 5-6 дни. След това го провесете на проветриво място да се суши.

Така приготвения Дряновски бабек е готов след 3-4 месеца.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар