Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тънък царевичен хляб с куркума

Тънък царевичен хляб с куркума

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Тънък царевичен хляб с куркума
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
280 мин.
Порции
15
"Винаги сме искали да опитаме хляб с куркума"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл топла (не гореща)
  • нахутена мая - 20 г
  • царевично брашно - 480 г фино
  • хималайска сол - щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • чесън - голяма скилидка
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малък подходящ съд налейте топла водичка (300 мл), в която разбийте нахутената мая.

Добавете 4-5 супени лъжици царевично брашно и разбъркайте, за да се получи консистенция като на боза.

Завийте с кърпа и оставете на топло за около два часа.

В голяма купа сложете останалото царевично брашно и направете кладенче в средата. Прибавете хималайската сол, куркумата, зехтина и пресованата скилидка чесън.

Можете да добавите подправки, които харесвате. Всички продукти трябва да са със стайна температура.

Започнете да добавяте в кладенчето втасалата течна смес. Замесете гладко тесто. Оставете на топло да втаса за около час.

От полученото тесто оформете царевичен хляб или малки хлебчета.

Поставете в намазнена със зехтин тава и оставете отново да втаса.

Печете на 190°C за около 40 минути до леко порозовяване.

След като го извадите тънкия царевичен хляб с куркума, го напръскайте със студена водичка и го покрийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: