Начин на приготвяне
В дълбока купа пресейте брашното и в средата направете кладенче.
Добавете солта, оцета, олиото, топлата вода и замесете тестото.
Готовото тесто за баница разделете на равни части (при мен излязоха 10 топки). Оформете ги и оставете за 15-20 мин покрити с кърпа отгоре.
Поръсете топката тесто с брашно и започвате да точите много тънки фини кори.
Всяка разточена кора поръсете с мазнина и натрошеното сирене и кашкавал. Навийте кората на не много стегнато руло и редете на кръг в намазана с олио кръгла тава.
И така с всяка следваща кора.
Готовата вита баница печете в предварително загрята фурна на 170°C с вентилация за около 30-35 мин.
Извадете от фурната и залейте точената баница със сирене и кашкавал с горещата подсолена вода. Върнете отново във фурната за 15 Мин.