Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Точена баница със сирене и кашкавал

Точена баница със сирене и кашкавал

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Точена баница със сирене и кашкавал6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
12
"Точена баница, в която добавяме сирене и кашкавал, за да е богата и вкусна"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 или 700 г
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 300 мл
  • За плънката
  • сирене
  • кашкавал - настърган
  • олио - или краве масло (разтопено)
  • За заливката
  • вода - 300 мл вряща
  • сол - ½ к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа пресейте брашното и в средата направете кладенче.

Добавете солта, оцета, олиото, топлата вода и замесете тестото.

Готовото тесто за баница разделете на равни части (при мен излязоха 10 топки). Оформете ги и оставете за 15-20 мин покрити с кърпа отгоре.

Поръсете топката тесто с брашно и започвате да точите много тънки фини кори.

Всяка разточена кора поръсете с мазнина и натрошеното сирене и кашкавал. Навийте кората на не много стегнато руло и редете на кръг в намазана с олио кръгла тава.

И така с всяка следваща кора.

Готовата вита баница печете в предварително загрята фурна на 170°C с вентилация за около 30-35 мин.

Извадете от фурната и залейте точената баница със сирене и кашкавал с горещата подсолена вода. Върнете отново във фурната за 15 Мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: