Начин на приготвяне
Предлагам ви десерт от италианската класика Шоколадов пудинг с профитероли - един много обичан десерт в Италия.
Произходът на този десерт се дължи на готвача на Катерина Медичи. Профитеролите обикновено имат формата на могила Профитеролите се пълнят с крем Шантили, който можете да намерите в сайта, както и подготовката на самите профитероли.
В тенджера смесете всички сухи съставки (горчиво какао, захар и брашно). Налейте млякото, като разбърквате непрекъснато с бъркалка, за да избегнете образуването на бучки.
Поставете го на котлона и го оставете да заври, като отново разбърквате, докато започне да се уплътнява. Това отнема около 10 минути.
Изключете котлона и добавете шоколада и рома, като разбърквате, докато шоколадът се разтопи напълно.
Прехвърлете шоколадовия пудинг в купа и оставете да се охлади, като често се разбърква, за да се избегне образуването на коричка.
След като изстине, можете да покриете вашите профитероли и да поднесете с бита сметана и чашка горещо Еспресо. Насладете се на десерта на Катерина Медичи!
Съвет: Можете да приготвите крема - 500 мл мляко, 100 г какао и 100 г шоколад за по интензивен вкус и да гарнирате отново със сметана.