Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Десерт на Катерина Медичи (Шоколадов пудинг и профитероли)

Десерт на Катерина Медичи (Шоколадов пудинг и профитероли)

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Десерт на Катерина Медичи (Шоколадов пудинг и профитероли)
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Почитателите на шоколада ще останат безмълвни пред този шоколадов пудинг с профитероли"

Необходими Продукти

  • мляко - 500 мл
  • какао - 50 г горчиво
  • черен шоколад - 50 г
  • захар - 125 г
  • брашно - 60 г
  • ром - 1 флакон аромат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви десерт от италианската класика Шоколадов пудинг с профитероли - един много обичан десерт в Италия.

Произходът на този десерт се дължи на готвача на Катерина Медичи. Профитеролите обикновено имат формата на могила Профитеролите се пълнят с крем Шантили, който можете да намерите в сайта, както и подготовката на самите профитероли.

В тенджера смесете всички сухи съставки (горчиво какао, захар и брашно). Налейте млякото, като разбърквате непрекъснато с бъркалка, за да избегнете образуването на бучки.

Поставете го на котлона и го оставете да заври, като отново разбърквате, докато започне да се уплътнява. Това отнема около 10 минути.

Изключете котлона и добавете шоколада и рома, като разбърквате, докато шоколадът се разтопи напълно.

Прехвърлете шоколадовия пудинг в купа и оставете да се охлади, като често се разбърква, за да се избегне образуването на коричка.

След като изстине, можете да покриете вашите профитероли и да поднесете с бита сметана и чашка горещо Еспресо. Насладете се на десерта на Катерина Медичи!

Съвет: Можете да приготвите крема - 500 мл мляко, 100 г какао и 100 г шоколад за по интензивен вкус и да гарнирате отново със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: