Дърпано свинско по тексаски

Дърпано свинско по тексаски
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
370 мин.
Порции
6
"Сервира се сочното дърпано свинско, поставено между питки разрязани по средата на две."

Необходими Продукти

  • растително масло - 1 ч.л.
  • свинска плешка - 500 г
  • барбекю сос - 1/4 ч.ч.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • пилешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сос урчестър - 1 с.л.
  • чили на прах - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сушена мащерка - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това дърпано свинско по тексаски растителното масло се налива на дъното на тенджера за бавно готвене.

Поставя се свинската плешка на дъното на тенджерата за бавно готвене и се залива със соса за барбекю, оцета и пилешкия бульон.

Прибавят се кафява захар, горчица, соса Уорчестър, чили на прах, лук нарязан на полумесеци, счукани скилидки чесън и мащерка.

Месото и останалите продукти се объркват хубаво, съдът за готвене се похлупва и включва на 6 часа или на втора степен за 4 до 6 часа, докато свинското месо се сготви накъсва лесно с вилица.

Когато е готова, се изважда от тенджерата и с помощта на двете вилици се накъсва на конци. След това се връща в тенджерата и разбърква хубаво, за да се комбинира с полученият сос.

Сервира се сочното дърпано свинско, поставено между питки разрязани по средата на две.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: