Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Дърпано свинско със сос

Дърпано свинско със сос

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788835
Дърпано свинско със сос
Снимка: Evgenia
1 / 6
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4
"Не прекалявайте, знаем, че това дърпано свинско е много вкусно. Пак ще го приготвите по тази рецепта, вече я имате"

Необходими Продукти

  • свински бут - 800 г (без кост)
  • бяло вино - 200 мл
  • кафява захар - 1. 5 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чесън на прах
  • сушен лук
  • барбекю сос - 1 к. ч.
  • сол
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото, смесваме подправките и ги натриваме хубаво в него.

Взимаме плик за печене и поставяме месото в него, като го заливаме с бялото вино и зехтина.

Печем свинското в предварително загрята фурна до 150 градуса за 2-3 часа в тава, докато месото стане крехко.

Към края разкъсваме месото и прибавяме барбекю соса.

Връщаме във фурната и запичаме за около 10 минути, след което сервираме с гарнитура от ориз и зеленчуци по вкус.

Да Ви е сладко!

Дърпаното свинско със сос е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: