Начин на приготвяне
Приготвяне на питките за бургери:
В голяма купа разтваряме маята в топлата вода заедно с 2 с.л. брашно и захарта. Разбъркваме и добавяме топлото прясно мляко заедно с разтопеното в него масло, солта и 1 чаша от брашното.
Разбъркваме с телена българка и добавяме и останалото брашно. Замесваме тесто. Оставяме го да втаса в намазнини купа, покрита с фолио за свежо съхранение, докато удвои обема си.
Оформяме 12 топки и ги оставяме да втаса втори път, покрити с кърпа.
Намазваме питките с жълтък, поръсваме със сусам и печем на 170°C за 25 мин.
Приготвяне на дърпаното свинско:
Месото нарязваме на кубчета, а лука - на полумесеци, слагаме ги в тенджера заедно с олиото. Запържваме, а щом месото смени цвета си, добавяме водата, соса Уочестър, солта и кимиона. Варим около 2 часа. Свинското е готово, когато се разкъсва без съпротивление с помощта на две вилици.
Сглобяваме сочните бургери. Спазваме хоризонтално плитките за хамбургери, слагаме лист маруля, отгоре кашкавал и накрая накъсано/дърпано месо.
Да ви е вкусно с тези домашни бургери с дърпано свинско.